mandag den 16. april 2012

Tur til Vestjylland

I den netop overståede weekend var min kæreste og jeg en tur i Vestjylland, fordi vi skulle tale med menighedsrådet i Varde om det ledige embede som præst. Et af mine kærestes største ønsker er netop at blive præst.
Da vi havde fri fra arbejde lørdag besluttede vi at lave en tur ud af det. Så lørdag kørte vi hjemmefra kl. 7 om morgenen. Vi havde nemlig besluttet, at vi ville til Mandø. Først havde vi tænkt at tage Mandøbussen derover, men efter at have tjekket tidevandstabellen, besluttede vi selv at køre. Inden vi kørte til Mandø, var vi forbi Kammerslusen:


Slusen er lukket, når der er høj vandstand.

Man kan køre ad to veje til Mandø. Ebbevejen, hvor Mandøbussen kører, og Låningsvejen, hvor man kan kører over i bil, når det er lavvande. Låningsvejen kan man se på dette billede:


Hvis man vil køre ad Låningsvejen, skal man være opmærksom på tidevandet:


På dette tidspunkt var kl. ca. 10. Vi kørte lidt ud af vejen for at se, hvordan det så ud:


Vi ventede dog med at køre videre. I stedet kørte vi tilbage til Vadehavscentret, hvor vi gik ind for at se deres udstilling. Kl. ca. 11.30 kørte vi til Mandø. Her er lidt billeder, der viser forholdene.



Her er vi på vej hen mod Diget.
Her er vi lige kommet over Diget.
På Mandø så vi bl.a. deres lille kirke:



Vi var også en tur nede på stranden, som der ikke umiddelbart er meget strand over. Det er i hvert fald ikke en sandstrand eller badestrand. På stranden står der er en Stormflodssøjle:



Vi spiste vores medbragte mad på Mandø. Vi var på Mandø 1½-2 timer, inden vi kørte tilbage til fastlandet. Inden tur gik mod vores Bed & Breakfast i Tistrup lidt nord for Varde, kørte vi forbi Ribe, hvor vi gik en tur. Vores Bed & Breakfast så sådan ud udefra:


Det ligger på en gård, så der var stille og fredeligt.

Næste dag gik turen til Varde, hvor vi først var til gudstjeneste, inden vi talte med tre fra menighedsrådet.


På vej hjem til Århus kørte vi forbi Tirslundstenen, som er en såkaldt vandrerblok:


Og Klelund Plantage, hvor der faldt et RAF bombefly ned under krigen, efter tyskerne havde skudt det ned. Man kan stadig se, hvor flyet styrtede ned, da der er tydelige fordybninger der, hvor flyet ramte jorden. Der blev rejst en mindesten for de faldne RAF-soldater i 1946:




Vi kom også forbi Vester Starup Kirke, hvor min kærestes morfar var præst. Der er har de Skt. Syllatz Kilden:


Vi kom forbi  endnu et mindested for faldne RAF-soldater ved Vesterlund nær Thyregod. Her var der også syv faldne:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...